Cartofi de cacao

Printeaza

Cartofi de cacao – un desert rapid, simplu și plin de savoare, perfect pentru a aduce un strop de nostalgie pe masa ta.

Acest preparat este cunoscut pentru textura sa moale și gustul intens de cacao, completat de aroma delicată a romului și a nucilor.

Cu doar câteva ingrediente și fără a necesita coacere, cartofii de cacao sunt ideali pentru orice ocazie, de la gustări rapide până la evenimente festive.

Ingrediente (pentru 12 bucăți)

  • 200 g biscuiți simpli – baza desertului, oferă textura necesară
  • 100 g zahăr pudră – adaugă dulceața subtilă
  • 50 g cacao – pentru un gust intens și o culoare apetisantă
  • 100 g unt topit – leagă compoziția și adaugă o textură cremoasă
  • 50 ml lapte – ajută la omogenizare
  • 2 linguri esență de rom – adaugă aroma specifică acestui desert
  • 50 g nuci măcinate (opțional) – pentru un plus de textură și savoare
  • cacao sau fulgi de cocos pentru decor – oferă un finisaj atrăgător

Mod de preparare

Mărunțește biscuiții într-un robot de bucătărie sau pune-i într-o pungă și zdrobește-i cu sucitorul, până obții o textură fină, asemănătoare firimiturilor.

Într-un bol mare, combină biscuiții mărunțiți, zahărul pudră, cacaoa și nucile măcinate (dacă le folosești). Amestecă bine ingredientele uscate pentru a se distribui uniform.

Adaugă untul topit, laptele și esența de rom peste amestecul uscat. Frământă bine până când obții o compoziție omogenă, care se poate modela ușor cu mâinile.

Formează bile de dimensiunea dorită (aproximativ cât o nucă mare) și trece-le prin cacao sau fulgi de cocos pentru decor.

Așază cartofii de cacao pe un platou și pune-i la frigider pentru cel puțin 1 oră, astfel încât să se întărească și să capete o textură fermă.

Sfaturi utile

Pentru un gust și mai intens, poți adăuga în compoziție puțină cafea instant dizolvată în lapte.

Dacă vrei un desert mai festiv, folosește cacao de calitate premium sau decorează cartofii cu ciocolată rasă.

Merg de minune alături de un ceai aromat, un cappuccino sau chiar un pahar de lapte rece. Sunt, de asemenea, un desert excelent pentru mesele festive sau petrecerile pentru copii.

Cartofi de cacao varianta

Ingrediente:

  • 250 g biscuiţi
  • 100 g nuci măcinate
  • 100 g zahăr
  • 1 pahar de esenţă de cafea
  • 2 linguri de cacao
  • rom
  • coajă rasă de portocală

Mod de preparare:

fierbe esenţa de cafea cu zahăr şi cacao. lasă să se răcească, apoi se amestecă cu nucile date prin maşină, cu romul şi biscuiţii sfărâmaţi cu mâna.

mestecă totul bine şi se formează cu mâna cartofi, care se tăvălesc în cacao cu zahăr.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.