Cartofi la cuptor cu praz si rosii

Printeaza

O reteta de cartofi la cuptor cu praz si rosii din: cartofi, praz, rosii, smantana, sare, ou, parmezan, piper si nucsoara.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu praz si rosii

  • 800 g cartofi
  • 1 fir praz
  • 5 rosii
  • 300 ml smantana
  • sare
  • 1 ou
  • 4 linguri parmezan ras
  • piper
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Se spala cartofii si se fierb in apa cu sare circa 20 de minute. Se taie prazul rondele, iar rosiile se taie felii. Se bate oul cu smantana si parmezan; se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se scurg cartofii şi se lasă să se răcorească puţin; se decojesc şi se taie felii. într-o formă de su­fleu unsă, se aşază felii de car­tofi, ca ţiglele pe acoperiş.

Intre ele se intercalează rondele de praz şi felii de roşii. Se toarnă deasupra amestecul de ou şi se coace la cuptor cca 30 min.

Cartofi la cuptor cu praz si rosii

Cartofi la cuptor cu praz si rosii

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • cartofi cu praz la cuptor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.