Retete cascaval

Printeaza

Retete cascaval

Ingrediente:

  • 2 l lapte dulce
  • 1kg brânză de vaci
  • 400 g brânză de oi frământată
  • 2 ouă
  • 300 g unt sau margarină
  • 1 lingură de bicarbonat

Mod de preparare:

Retete cascaval: pune laptele în cratiţă la fiert, apoi, când aproape dă să fiarbă, punem brânza în lapte ca să o mai scoacem o dată.

După ce s-a ales brânza de zer, punem la scurs întrun tifon şi lăsăm până se scurge bine.

Brânza scursă o dăm prin maşina de carne, apoi o amestecăm cu ouăle, brânza de oi sau brânză de burduf din comerţ, untul şi bicarbonatul.

Lăsăm compoziţia să stea timp de şase până la şapte ore, apoi o punem într-un vas cu fundul dublu.

Punem vasul pe plită la foc domol, învârtim cu lingura de lemn până compoziţia devine fluidă şi se leagă de lingură, atunci este gata şi,caldă, o punem în forme de plastic, după care dăm la răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 

Hering Afumat cu Cartofi Fierți

Hering Afumat cu Cartofi Fierți. Această rețetă îmbină savoarea distinctă a heringului afumat cu dulceața naturală a cartofilor, oferind o experiență culinară reconfortantă și sățioasă. Ingrediente Hering afumat: 4 fileuri, sursă excelentă de proteine și Omega-3. Cartofi: 8 medii, curățați și tăiați în jumătăți, adaugă textură și sățiozitate. Unt: 50 g, pentru o notă cremoasă […]

Gogoșari murați umpluți cu varză

Gogoșari murați umpluți cu varză – Delicii tradiționale pentru iarnă. Această rețetă îmbină dulceața gogoșarilor cu varza, creând un aperitiv sau o garnitură ideală pentru orice masă festivă. Ingrediente: Gogoșari (10 bucăți): Mari și cărnoși, ideali pentru umplutură. Varză albă (1 kg): Tăiată fin, pentru umplutură. Morcovi (2 bucăți): Tăiați julien pentru un plus de […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.