Ceai dulce cu faina si miez de nuca
PrinteazaCeai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe.
- 900 g făină de grâu
- 250 g zahăr
- 4 linguri ulei de susan
- 2 linguri miez de nucă prăjit
- 2 linguri seminţe de pepene (decojite)
- 2 linguri stafide
- 1 lingură coajă îndulcită de pepene
- 1 lingură amestec de esenţe
Mod de preparare:
Se încălzeşte o tigaie la foc moderat. Se prăjeşte făina, până ce devine gălbuie, şi se răstoarnă pentru a se răcori.
Se prăjesc seminţele de susan şi se lasă să se răcească.
Miezul de nucă şi coaja de pepene se taie cât mai mărunt. Stafidele se spală şi se amestecă cu făina, miezul de nucă, coaja de pepene, seminţele de susan, uleiul de susan şi zahărul.
Se omogenizează bine şi se pune în căni, nu mai mult de o treime din volumul acesteia.
Se toarnă deasupra apă fierbinte şi se amestecă, pentru o omogenizare perfectă.
Pofta buna!