Supa de ghebe cu chimen din: ghebe, ceapa, morcov, telina, cartofi, ulei, chimen, boia, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 400-500 g ghebe 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac 1 telina mica 4-5 cartofi ulei 1/2 lingurita chimen boia de ardei dulce sare piper patrunjel verde Mod de preparare: Ghebele le cureţi, le speli, pe […]
Ceapă roşie umplută cu ghebe
PrinteazaCeapă roşie umplută cu ghebe din: ceapa rosie, ghebe, cuscus, rosii uscate, unt, vin alb, ceapa, cimbru, sare de mare, piper, ulei de masline.
- 4 cepe rosii
- 300 g ghebe
- 150 g cuscus
- 80 g rosii uscate
- 25 g unt
- 50 ml vin alb
- 1 ceapa alba
- cimbru proaspat
- sare de mare
- piper
- 25 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Ghebele proaspăt culese din pădure le cureţi, le speli în mai multe ape, apoi le opăreşti în apă cu puţină sare.
Scurgi ghebele de apă şi le tai mai mici. Roşiile uscate le toci mărunt.
Incingi untul într-o cratiţă, adaugi ceapa şi o căleşti câteva minute, până devine fragedă.
Adaugi cuşcuşul şi îl prăjeşti cam 2 minute, amestecând mereu.
Adaugi ghebele, vinul alb şi mai laşi pe foc până când scade tot lichidul. Iei tigaia de pe foc, adaugi cimbrul tocat, roşiile uscate, sare şi piper după gust.
Amesteci şi laşi să se răcească. Intre timp, pregăteşti cepele. Cureţi cepele roşii, îndepărtând primul strat.
Le pui într-o tavă şi le stropeşti cu ulei de măsline.
Acoperi cu o folie de aluminiu şi le dai la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40-45 de minute, până când devin moi.
Indepărtezi cu grijă mijlocul fiecărei cepe.
Umpli fiecare ceapă cu amestecul de ghebe, roşii uscate şi cuşcuş. Le dai nou la cuptor timp de 15 minute, apoi le serveşti calde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Tocanita de ghebe cu patrunjel
Tocanita de ghebe cu patrunjel din: ghebe, ceapa, ulei, faina, rosii, cartofi, patrunjel, sare. Ingrediente: 500 g ghebe sau hribi de pădure 3 cepe 4 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 2-3 roşii 2-3 cartofi pătrunjel tocat sare Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, separaţi codiţele şi tăiaţi-le partea […]
Pofta buna!