Cele mai bune cocktailuri

Printeaza

Cele mai bune cocktailuri sunt o combinație de echilibru perfect între arome, ingrediente de calitate și creativitate în prezentare.

Fiecare cocktail își are propria poveste, adesea inspirată din tradițiile locale sau din tendințele globale, și poate fi adaptat pentru a satisface gusturile și preferințele personale.

Cele mai bune cocktailuri – Caracteristici generale:

  • Ingredientele de bază: Băuturile spirtoase de calitate, cum ar fi romul, ginul, vodka, tequila, whiskey-ul, sau lichiorurile fine, constituie fundamentul unui cocktail reușit.
  • Combinațiile de arome: Cele mai bune cocktailuri au un echilibru între dulce, acru, amar și umami, combinând sucuri naturale (de fructe sau legume), siropuri aromate, și adesea un element acid ca lămâia sau lime-ul.
  • Garniturile și prezentarea: Detalii precum frunze de mentă, felii de citrice, boabe de rodie, sau flori comestibile adaugă nu doar aromă, ci și un efect vizual spectaculos.
  • Tehnicile de preparare: Fiecare cocktail este preparat cu atenție la detalii, fie că este amestecat, agitat sau preparat la blender. Folosirea gheții de calitate

 

Mojito

Ingrediente

  • 50 ml rom alb
  • 2 lingurite zahar (sau sirop de zahar)
  • 6-8 frunze de menta proaspata
  • 1/2 limeta (taiata in sferturi)
  • apa minerala sau apa tonica (pentru completare)
  • gheata zdrobita

Instructiuni

Zdrobirea mentei si a limetei: Pune menta, zaharul si bucatile de limeta intr-un pahar inalt (highball). Foloseste un muddler (sau coada unei linguri de lemn) pentru a presa usor, astfel incat sa eliberezi aromele.

Adauga romul: Toarna romul alb, apoi umple paharul pe trei sferturi cu gheata zdrobita.

Completeaza cu apa minerala: Amesteca usor cu un stirrer sau o lingura lunga.

Decor: Adauga frunze de menta deasupra si o felie subtire de limeta, daca doresti.

 

Cosmopolitan

Ingrediente

  • 45 ml vodka
  • 15 ml triple sec (Cointreau sau alt lichior de portocale)
  • 30 ml suc de merisoare (cranberry)
  • 15 ml suc de lime proaspat
  • gheata

Instructiuni

Shaker: Intr-un shaker, adauga vodka, triple sec, sucul de merisoare si sucul de lime, alaturi de o mana de gheata.

Agita: Agita puternic aproximativ 15-20 de secunde, pana cand bautura se raceste bine.

Strecoara: Strecoara cocktailul intr-un pahar de cocktail (martini) racit in prealabil.

Decor: O coaja de lime sau o felie subtire de portocala rosie, pentru un aspect atragator.

 

Margarita

Ingrediente

  • 50 ml tequila
  • 25 ml triple sec (Cointreau)
  • 20 ml suc de lime proaspat
  • 1 lingurita sirop de agave (sau sirop de zahar), optional
  • sare pentru crusta
  • gheata

Instructiuni

Pregatirea paharului: Uda usor marginea paharului cu o felie de lime. Apoi trece marginea paharului printr-o farfurie cu sare, pentru a forma crusta specifica.

Amestec in shaker: Pune tequila, triple sec, sucul de lime si (optional) siropul de agave in shaker, impreuna cu gheata.

Agita: Agita puternic 15-20 de secunde, apoi strecoara in paharul pregatit.

Decor: Felie de lime pe margine, daca doresti.

 

Old Fashioned

Ingrediente

  • 45 ml bourbon sau whiskey
  • 1 cub de zahar (sau 1 lingurita zahar brun)
  • 2-3 stropi de bitter (ex. Angostura)
  • 1 coaja de portocala
  • gheata (cuburi mari sau un cub mare de gheata)

Instructiuni

Pahar rocks: Foloseste un pahar mic, solid (pahar de tip rocks). Pune cubul de zahar pe fundul paharului.

Bitter si zahar: Adauga bitterul peste zahar si zdrobeste-le cu un muddler, pana cand se dizolva partial.

Adauga whiskey: Toarna whiskey-ul si cateva cuburi mari de gheata. Amesteca incet cu o lingura speciala, astfel incat sa se combine aromele.

Decor: Rasuceste coaja de portocala deasupra paharului, pentru a elibera uleiurile, apoi pune-o in pahar.

 

Aperol Spritz

Ingrediente

  • 60 ml Aperol
  • 90 ml prosecco
  • un strop de apa minerala (sau apa tonica)
  • gheata
  • 1 felie de portocala

Instructiuni

Pahar balon sau wine: Alege un pahar generos (tip balon sau pahar de vin).

Adauga gheata: Umple paharul pe jumatate cu gheata.

Toarna Aperol si prosecco: In mod traditional, se toarna intai Aperol, apoi prosecco.

Completeaza cu un strop de apa minerala.

Decor: O felie de portocala pusa in pahar sau pe margine.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.