Cepe umplute cu ciuperci din: ceapa, ulei, usturoi, ciuperci, ulei de masline, rozmarin, salvie, otet balsamic, sos de soia si sare. Ingrediente: 4 cepe mari ulei 2 catei de usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri de ulei de masline 1/2 lingurita rozmarin 1 lingurita de salvie 1-2 linguri otet balsamic 2 lingurite sos de […]
Cepe umplute cu rosii si parmezan
PrinteazaCepe umplute cu rosii si parmezan din: cepe, rosii, usturoi, rozmarin, parmezan, ulei de masline, smantana si vin alb.
Ingrediente:
- 6 cepe
- 2 roşii
- 2 căţei de usturoi
- 4 fire de rozmarin
- 150 g parmezan
- 1 lingură ulei de măsline
- 150 ml smântână
- 150 ml vin alb
Mod de preparare:
Se curăţă cepele de stratul exterior şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare cca 15-18 min. Se scot şi se taie sfertul superior.
Se golesc cepele de conţinut şi acesta se toacă. Se toacă usturoiul şi acele de la 2 fire de rozmarin. Roşiile se taie cuburi.
Cuptorul se încinge la 200° C. Ceapa tocată se înăbuşă în ulei la foc mijlociu, până se rumeneşte uşor.
Se adaugă usturoi, rozmarin şi smântână; se lasă să fiarbă până capătă consistenţă cremoasă.
Se adaugă roşiile şi parmezanul ras, sare şi piper. Se umplu cepele cu această compoziţie. Se aşază într-o formă termorezistentă.
Se toarnă vin, se adaugă restul de fire de rozmarin şi se coace la cuptor 30 min.
Cepe umplute cu rosii si parmezan
Pofta buna!
poate iti place si:
Cepe umplute – delicioase, de la cuptor
Cepe umplute din: ceapa, chimen, sare, carne, pesmet, ou, patrunjel, piper, supa, rosii uscate, zahar si busuioc. Ingrediente: 2 cepe 2 lingurite chimen sare 300 g carne tocata 2 linguri pesmet 1 ou 1 lingura patrunjel tocat piper 125 ml supa 250 g rosii uscate (conservate in ulei) zahar 4 fire busuioc Mod de […]
Pofta buna!