Chec aperitiv cu sunca si ciuperci

Printeaza

Chec aperitiv cu sunca si ciuperci din: ciuperci, sunca, cascaval, castraveti murati, gogosari in otet, praf de copt, faina, oua, cimbru, oregano, maghiran, piper, boia, sare, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Chec_aperitiv_cu_sunca_si_ciuperci

  • 2 borcane ciuperci (800 g)
  • 300 g sunca
  • 300 g cascaval ori telemea mai nesarata
  • 300 g castarveti murati
  • 300 g gogosari in otet
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g faina
  • 10 oua
  • cimbru
  • oregano
  • maghiran
  • piper
  • boia
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Alegi un caşcaval mai uscat, pe care să îl razi cu uşurinţă. Scurgi ciupercile din con­servă şi le tai mărunt. Tai în cubuleţe şunca şi legu­mele murate.

Laşi să se scurgă în stre­curătoare ciupercile şi murăturile. Baţi ouăle cu un praf de sare, apoi încorporezi 225 g de făină cernută împreu­nă cu praful de copt, alter­nând cu 3 linguri de ulei.

Condimentezi compozitia dupa gust. O amesteci cu ingredientele taiate in cubulete, patrunjelul fin tocat si cascavalul. Cu uleiul rămas, ungi două tăvi de chec şi le tapetezi cu făină.

Repartizezi în mod egal compoziţia în cele două tăvi şi le coci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 25-30 de minute.

Cu ajutorul unei scobitori, probezi dacă aluatul s-a copt. Dacă scobitoarea iese curată din aluat, checul este copt. Tai checul în felii după ce s-a răcit în tavă.

Chec aperitiv cu sunca si ciuperci

Chec_aperitiv_cu_sunca_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.