Chec cu coacaze si crusta de scortisoara
PrinteazaChec cu coacaze si crusta de scortisoara din: faina, zahar, scortisoara, sare, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, miez de nuca, coacaze negre.
Ingrediente:
crusta:
- 50 g faina
- 30 g zahar
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- sare
- 25 g unt
chec:
- 200 g unt moale
- 200 g zahar
- 4 oua
- 200 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare
- 100 g miez de nuca
- 125 g coacaze negre
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, zahăr, scorţişoară, 1 praf de sare şi cuburi de unt; se dă la frigider.
Se încinge cuptorul la 180°C; se unge o formă de chec (1,5 l). Se bate untui cu zahăr şi se înglobează pe rând ouăle.
Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi sare şi se înglobează, dar nu se amestecă prea mult, ca să nu se taie.
Se toacă nucile cu cuţitul. Se desprind bobiţele de coacăze de pe vrej. Se înglobează în aluat nucile şi coacăzele.
Se aşază aluatul în formă şi se presară deasupra fulgii de scorţişoară; se coace 60 min.
După 40 min. se acoperă.
După ce se scoate din cuptor se lasă să se răcorească, se desprinde din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.
Se pudrează cu zahăr.
Chec cu coacaze si crusta de scortisoara
Pofta buna!