Chec cu coacaze si crusta de scortisoara

Printeaza

Chec cu coacaze si crusta de scortisoara din: faina, zahar, scortisoara, sare, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, miez de nuca, coacaze negre.

 

Ingrediente:

crusta:

  • 50 g faina
  • 30 g zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • sare
  • 25 g unt

chec:

  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 100 g miez de nuca
  • 125 g coacaze negre

 

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din făină, zahăr, scorţişoară, 1 praf de sare şi cuburi de unt; se dă la frigider.

Se încinge cuptorul la 180°C; se unge o formă de chec (1,5 l). Se bate untui cu zahăr şi se înglobează pe rând ouăle.

Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi sare şi se înglobează, dar nu se amestecă prea mult, ca să nu se taie.

Se toacă nucile cu cuţitul. Se desprind bobiţele de coacăze de pe vrej. Se înglobează în aluat nucile şi coacăzele.

Se aşază aluatul în formă şi se presară deasupra fulgii de scorţişoară; se coace 60 min.

După 40 min. se acoperă.

După ce se scoate din cuptor se lasă să se răcorească, se desprinde din formă şi se lasă să se răcească pe un grătar.

Se pudrează cu zahăr.

Chec cu coacaze si crusta de scortisoara

Chec_cu_coacaze_si_crusta_de_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.