Țuică de Cireșe: Preparare Pas cu Pas – este o băutură, apreciată pentru aroma sa intensă și gustul dulceag, obținută prin fermentarea și distilarea cireșelor coapte. Această rețetă este perfectă pentru cei care doresc să își creeze propria băutură acasă, folosind ingrediente naturale și metode tradiționale. Ingrediente: 10 kg de cireșe bine coapte, fără sâmburi […]
Chec cu pui si tarhon
PrinteazaChec cu pui si tarhon din: oua, faina, unt, smantana, cascaval, sare, piper, praf de copt, unt, piept de pui, ceapa, tarhon, masline.
Ingrediente:
aluat:
- 3 ouă
- 200 g făină
- 100 g unt
- 100 g smântână
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură unt pentru tavă
umplutură:
- 1/2 piept de pui
- 1 ceapă mică
- 20 g unt
- 4 fire de tarhon
- sare
- piper
- 100 g măsline
Mod de preparare:
Tai carnea în fâşii pe care le înăbuşi în unt topit, împreună cu ceapa, în prealabil curăţată şi fin tocată.
După ce aceasta a devenit translucidă, adaugi 50 ml apă, tarlionul fin tocat, măslinele, sare şi piper după gust.
Acoperi vasul şi laşi să fiarbă ingredientele circa 10 minute, până se evaporă apa.
Pentru aluat, mixezi ouăle cu făina şi praful de copt, untul topit, smântână, caşcavalul şi puţin piper. In aluat încorporezi carnea, ceapa şi măslinele şi omogenizezi.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi coci checul la foc mic, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 45 de minute.
Chec cu pui si tarhon
Pofta buna!
Ciorbă de ciuperci și dovlecel
Ciorbă de ciuperci și dovlecel – un preparat ușor și nutritiv, ideal pentru mesele de zi cu zi. Această rețetă combină aromele bogate ale ciupercilor cu prospețimea dovleceilor, rezultând o ciorbă echilibrată și plină de savoare. Prepararea acestei ciorbe necesită ingrediente simple și puțin timp, dar rezultatul final va fi cu siguranță apreciat de toți […]