Bulgur cu Migdale și Legume la Cuptor – Rețetă Nutritivă și Aromată din: bulgur, apa, dovlecel, ceapa, migdale, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin. Această rețetă combină textura crocantă a migdalelor prăjite cu dulceața legumelor coapte și consistența unică a bulgurului. Este o alegere excelentă pentru vegetarieni sau pentru cei care doresc să adauge mai […]
Chec gustos cu mac
PrinteazaChec gustos cu mac din: oua, smantana, praf de copt, faina, zahar, esenta de rom, mac.
Ingrediente:
- 5 ouă
- 100 g smăntană
- 1 plic praf de copt
- 50 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 1 fiolă esentă de rom
- 130 g mac măcinat
Mod de preparare:
Chec gustos cu mac: Cerni făina şi o amesteci împreună cu macul măcinat şi praful de copt. Freci gălbenuşurile cu zahărul, până se dizolvă cristalele de zahăr. Adaugi smântâna şi omogenizezi.
Baţi albuşurile spumă tare, până când telul stă în spumă fără să se încline. Incorporezi treptat crema de gălbenuşuri, esenţa şi amestecul cu făină, omogenizând delicat după fiecare ingredient, uşor, de jos în sus, cu o spatulă.
Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi o coci 35-40 de minute, la 1800 C. Spre sfârşit, deschizi uşa cuptorului şi faci proba cu scobitoarea.
După ce s-a răcit în tavă, 11 pudrezi cu zahăr.
Pofta buna!
Pilaf de Hrișcă cu Legume de Sezon
Pilaf de Hrișcă cu Legume de Sezon: O Rețetă Nutritivă din: hrisca, supa, ceapa, morcovi, dovlecel, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel. Pilaful de hrișcă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru orice masă. Această rețetă combină bogăția nutrițională a hrișcii cu prospețimea legumelor de sezon, creând un fel de mâncare plin de culoare și […]