Chiftele de praz

Printeaza

Chiftele de praz, pasta de tomate, oua, foi de dafin, faina, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 7-8 fire de praz
  • 300 g pasta de tomate
  • 2 oua
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Chiftele de praz: Tăiaţi prazul în segmente mai mari şi puneţi-le la fiert în puţină apă cu sare. Strecurati-l apoi de apă şi lăsaţi-l la răcit. Amestecaţi apa în care a fiert prazul cu pasta de tomate şi puneţi-o la fiert.

Adăugaţi dafi­nul, sare şi piper, dacă mai este necesar şi fierbeţi sosul până când începe să se îngroaşe. Daţi prazul prin maşina de to­cat şi amestecaţi-l cu ouăle, cu sare şi piper.

Modelaţi chiftele din acest amestec, treceţi-le prin făină şi apoi prăjiţi-le în ulei încins. Scurgeţi-le de grăsimea de prisos şi puneţi-le în sosul tomat. Mai fierbeţi-le 5 minu­te.

 

Pofta buna!

 

 

Salată de Linte cu Morcovi

Salată de Linte cu Morcovi –  un preparat ușor și perfect pentru prânz sau o cină lejeră. Lintea este o sursă excelentă de proteine vegetale, fibre și minerale, iar morcovii adaugă o notă dulce naturală și o textură crocantă. Această salată este ideală pentru cei care doresc să se bucure de un preparat sănătos, plin […]

Friptură de Porc cu Curmale și Sos de Portocale

Friptură de Porc cu Curmale și Sos de Portocale: o rețetă elegantă și plină de savoare, ce combină dulceața fructelor cu aciditatea portocalelor, creând un echilibru perfect de gusturi. Este o opțiune ideală pentru un prânz sau o cină festivă, impresionând prin complexitatea și rafinamentul aromelor. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc (întreg sau tăiat în […]

 

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • chiftele de praz

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.