Chiftele de pui cu mentă
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele de pui cu menta din: piept de pui, dovlecel, ceapa, usturoi, menta, ou, miez de paine, cimbru, busuioc, pesmet, ulei, sare si piper.
- 1 piept de pui
- 1 dovlecel
- 1 ceapă medie
- 2-3 căţei de usturoi
- 5-6 frunze de mentă proaspătă
- 1 ou
- miezul a 2 felii de pâine înmuiate în lapte
- cimbru
- busuioc
- 50 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă pieptul de pui. Dă prin maşina de tocat şi legumele (ceapa, usturoiul, dovlecelul), feliile de pâine înmuiate în lapte şi bine stoarse, apoi amestecă-le cu carnea tocată.
Adaugă oul crud şi amestecă din nou ca să se lege compoziţia. Condimentează cu cimbru, busuioc şi mentă (proaspete, tocate fin).
Modelează chiftele mai mari (turtite, nu rotunde) şi dă-le prin pesmet. încinge uleiul şi prăjeşte-le, apoi pune-le la scurs pe şerveţel. Serveşte cu un mix de salată verde
Chiftele de pui cu mentă
Pofta buna!