Chiftele suedeze cu sos alb
PrinteazaChiftele suedeze cu sos alb din: carne de vita, carne de porc, pesmet, ceapa, lapte, ou, nucsoara, sare, piper, unt, ulei, nucsoara.
- 350 g carne tocata de vita
- 350 g carne tocata de porc
- 100 g pesmet
- o ceapa
- 60 ml lapte
- un ou
- un praf nucsoara
- sare
- un praf piper
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei
pentru sosul bechamel:
- 70 g unt
- 70 g faina
- un litru lapte
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Pentru chiftele, pesmetul se rumeneste intr-o tigaie fara ulei, amestecandu-l mereu. Se scoate si, in aceeasi tigaie, cu 2 linguri de ulei, se caleste ceapa. Se presara cu sare si piper si, dupa ce s-a
inmuiat, se pune peste pesmetul.
In bol se pun si cele doua tipuri de carne, laptele, oul, condimentele si se amesteca bine. Se potriveste din nou gustul de sare si piper. Se modeleaza chiftelele care se prajesc apoi in uleiul ramas la care s-a adaugat untul. Se pastreaza chiftelele la cald.
Pentru sos, se pune laptele pe foc si, separat, intr-o tigaie, se topeste untul. Se pune faina peste untul topit, se amesteca energic si se lasa pe foe aproximativ 2-3 minute. Se trage tigaia de pe foc, se lasa un pic sa se racoreasca si se toarna laptele.
Se amesteca si, se repune pe foc. Se lasa sa fiarba, amestecand pentru a obtine un sos gros. La final se pun nucsoara si sarea. Chiftelele se pun in sos si se lasa maximum 3 minute pe foc impreuna. Se aduc la masa cu verdeata, dupa gust.
Chiftele suedeze cu sos alb
Pofta buna!