Chiftelute cu legume si ton
PrinteazaChiftelute cu legume si ton din: vanata, dovlecel, oua, usturoi, ceapa, cascaval, pesmet, ton in suc propriu, paine, lapte, patrunjel, marar, ulei, sare, piper, boia.
- 1 vanata
- 1 dovlecel
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica sau 2 fire ceapa verde
- 50 g cascaval
- pesmet
- 1 conserva ton in suc propriu
- 2 felii paine
- 100 ml lapte
- cate 1 legatura patrunjel si marar
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Decojeşti vânătă şi dovlecelul. Speli legumele şi le tai în cubuleţe, apoi le fierbi în aburi, timp de 5 minute.
Inmoi pâinea în lapte. Cureţi usturoiul şi ceapa. Dai caşcavalul pe râzătoare. Tai mărunt ceapa.
Pasezi în robotul de bucătărie vânătă, dovlecelul, pâinea scursă şi usturoiul.
In pasta obţinută, adaugi verdeaţa, ouăle bătute, tonul scurs, caşcavalul ras, condimentele, ceapa şi, treptat, pesmet cât cuprinde pentru a obţine o compoziţie care se leagă şi poate fi modelată cu uşurinţă.
Cu mâinile umede, formezi chiftele pe care le treci prin pesmet şi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute, timp de 25-30 de minute.
Periodic, le stropeşti cu ulei. Le consumi calde.
Chiftelute cu legume si ton
Pofta buna!