Chiftelute de cartofi cu sos de smantana

Printeaza

Chiftelute de cartofi cu sos de smantana din: cartofi, faina, gris, oua, iaurt, sare, piper, ulei, smantana, marar, usturoi.

Ingrediente:Chiftelute_de_cartofi_cu_sos_de_smantana

  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri de faina
  • 2 linguri de gris
  • 2 oua
  • 2 linguri de iaurt
  • sare
  • piper
  • 300 ml ulei

pentru sos:

  • 200 ml smantana
  • 1 legatura marar
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Ii storci şi îi scurgi de zeamă. Ii amesteci, într-un bol, cu făina şi grişul. Baţi ouăle şi le torni peste compoziţie. Adaugi iaurtul, potriveşti de sare şi piper şi amesteci bine aluatul, încingi uleiul într-o tigaie, lei cu lingura din compoziţie şi pui chiftelele la prăjit pe ambele părţi, până capătă o culoare aurie.

Pentru sosul de smântână, amesteci toate ingredientele şi îl serveşti împreună cu chifteluţele calde sau reci.

Chiftelute de cartofi cu sos de smantana

Chiftelute_de_cartofi_cu_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.