Madlenele, cunoscute și sub numele de madeleines, sunt niște prăjiturele franțuzești mici, cu formă de scoică. Acestea au fost celebrizate în literatură de Marcel Proust în “În căutarea timpului pierdut”, unde descrie amintirile evocate de gustul unei madlene înmuiate în ceai. Dar care este istoria acestei prăjituri și de […]
Chiftelute de porc cu migdale si menta
PrinteazaChiftelute de porc cu migdale si menta din: pulpă de porc, făină de grâu, migdale, ulei, frunze de mentă, sare, piper, pătrunjel.
Ingrediente:
- 500 g pulpă de porc
- 2 linguri făină de grâu
- 1 lingură migdale trecute prin răzătoarea mică
- 6 linguri ulei
- 4-5 frunze de mentă
- sare
- piper
- pătrunjel proaspăt
Mod de preparare:
Chiftelute de porc cu migdale si menta: Pătrunjelul şi menta, tocate mărunt, se amestecă o dată cu carnea tocată, piper şi sare, după gust, şi se prepară mici chifteluţe, de mărimea unei prune.
tăvălesc prin făină şi se prăjesc în ulei bine încins înainte. Când au început să se rumenească, se scot şi se lasă să se scurgă bine de grăsime.
Se tăvălesc prin migdalele pisate, se aşază într-o cratiţă şi se acoperă cu apă fierbinte. lasă câteva clocote. servesc fierbinţi, cu garnitură de orez fiert în aburi.
Pofta buna!
Ratatouille cu aroma de oregano
din: ulei, vinete, zucchini, ceapa, ardei grasi, usturoi, rosii, masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: 90ml ulei 360gr vinete taiate cuburi 360gr zucchini, feliat 1 ceapa, tocata 2 ardei grasi, taiati fasii 3 catei usturoi 1 cutie rosii maruntite 1 cutie masline, feliate 1 1/2 lingurite oregano uscat 1/2 lingurita sare […]
Incoming search terms:
- programgme