Chili de curcan cu porumb si ceapa verde
PrinteazaChili de curcan cu porumb si ceapa verde din: ceapa, ulei de masline, chimion, carne de curcan, pasta de ardei iute, rosii, fasole, porumb, tortilla, cheddar si ceapa verde.
- 2 cepe, tocate marunt
- 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru carne
- 2 lingurite chimion macinat
- 500 g carne de curcan tocata
- 1 1/2 lingurita pasta de ardei iute
- 400 g de rosii din conserva
- 400 g de fasole mixta din conserva, scursa si clatita
- 200 g de porumb dulce, scurs
- 2 lipii tortilla
- 1 mana de cheddar ras
- 2 fire de ceapa verde, feliate fin
Mod de preparare:
încinge uleiul într-o cratiţă ce poate fi dată la cuptor. Sotează ceapa 8 minute până se înmoaie.
Presară chimionul şi mai sotează 1 minut. Adaugă curcanul tocat şi puţin ulei, dacă mai e nevoie. Dă focul mai mare şi lasă carnea să se rumenească timp de 4-6 minute, amestecând ocazional.
Adaugă pasta de ardei iute, roşiile şi jumătate de conservă cu apă (astfel vei folosi şi sosul rămas pe pereţii acesteia) şi lasă să clocotească 5 minute.
Pune in cratiţă fasolea şi porumbul şi lasă pe foc până când se încălzesc bine, iar carnea e pătrunsă.
Incinge grillul cuptorului, la cratiţa de pe foc, rupe lipiile tortilla în tringhiuri şi aşază-le peste amestecul de carne.
Presară brânza Cheddar şi dă totul sub grill câteva minute, până când se topeşte brânza, iar lipiile devin crocante.
Serveste cu ceapa verde presarata.
Chili de curcan cu porumb si ceapa verde
Pofta buna!
Nu ma omor dupa reteta asta!