Choux cu nuci si gorgonzola din: oua, lapte, unt, faina, sare, gorgonzola, nuci, smantana, miere. Ingrediente: Pentru aluat: 4 ouă 250 ml lapte 100 g unt 200 g făină sare Pentru umplutură: 150 g gorgonzola 50 g nuci tocate 3 linguri smântână 1 lingură miere Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu […]
Choux-uri umplute cu icre
PrinteazaChoux-uri umplute cu icre din: oua, faina, apa, icre, unt, sare.
Ingrediente:
- 1/2 pahar apa
- 3 oua
- 125 g faina
- 150 icre
- 60 g unt
- sare
Mod de preparare:
Choux-uri umplute cu icre: Fierbi apa cu sare şi unt până dă în clocot. Adaugi făina şi amesteci până se încorporează.
Laşi deoparte să se răcească.
Adaugi pe rând ouăle şi continui să amesteci.
Ungi o tavă de cuptor cu unt, pui compoziţia într-un cornet sau iei cu lingura şi aşezi gogoşele mici, pe care le coci la foc potrivit.
Când sunt gata, le laşi să se răcească, apoi le tai un căpă- cel mic.
Le umpli interiorul cu icre şi le pui căpăcelul. Le poţi servi pe felii de lămâie.
Poftă bună!
Choux de creveti din: oua, unt, faina, zahar pudra, mac sau susan, sare, portocala, lamaie, smantana, piper, creveti, chives, ulei de masline. Ingrediente: Pentru choux: 3 ouă 80 g unt 125 g făină 1 linguriţă cu zahăr pudră mac sau susan 1 vârf de cuţit de sare Pentru spuma de citrice: suc de la 1 […]
Pofta buna!