Ciocanele de pui cu prune din: ciocanele, prune, mustar, zahar, brandy, sos, lamaie. Ingrediente: 4-6 ciocănele 8 prune 1 lingură zeamă de lămâie 1/4 ceaşcă muştar de Dijon 3 linguriţe zahăr brun 1/4 ceaşcă brandy 1 linguriţă sos Worcestershire Mod de preparare: Presăraţi sare şi piper pe carne. Opăriţi prunele, apoi tocaţi-le cuburi nu foarte […]
Ciocanele picante cu suc de rosii si chili
PrinteazaCiocanele picante cu suc de rosii si chili din: ciocănele mai mari, ou, suc de rosii (mai gros), chili pudră, usturoi granulat sau usturoi pisat foarte bine, ulei de masline, sare, piper, fulgi de porumb.
Ingrediente:
- 10 ciocănele mai mari
- 1 ou
- 200 ml suc de roşii (mai gros)
- 3-4 linguriţe chili pudră
- 1/2 linguriţă usturoi granulat sau 2 căţei usturoi pisaţi foarte bine
- ulei de măsline
- sare
- piper
- 150 g fulgi de porumb sfărâmaţi
Mod de preparare:
Amesteci sosul de roşii cu 4 linguri ujei de măsline, împreună cu usturoiul, piperul şi chili.
Dacă vrei să fie picante, pune cât mai mult chili.
Speli bine ciocănelele, apoi le treci pe fiecare prin sosul preparat înainte, după care le pui într-o oală cu capac.
Le laşi la frigider cam 2 ore, să se pătrundă bine.
Pregăteşti pe o farfurie fulgii de porumb sfărâmaţi. Dai fiecare pulpă prin fulgi, astfel încât să fie acoperite în totalitate şi le aşezi într-o tavâ tapetată cu folie de aluminiu, în care mai pui încă puţin ulşi.
Introduci tava în cuptorul încins, pentru jumătate de oră. Sunt delicioase alături de un sos de usturoi cu smântână.
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciocanele de pui cu prune
Ciocanele de pui cu varza de Bruxelles
Ciocanele de pui cu varza de Bruxelles din: ciocanele de pui, varza de Bruxelles, lamaie, ulei, ardei, rosii, conopida, cartofi, sare, piper. Varza de Bruxelles crește în forma unor mici capete rotunde, care se dezvoltă pe tulpini lungi. Aceste capete conțin frunze împănate și strânse. Planta poate atinge o înălțime de aproximativ 60-90 cm. Varza de […]
Pofta buna!