Ciorbă cu fenicul şi perişoare
PrinteazaCiorbă cu fenicul şi perişoare din: bulb fenicul, ceapa, ceapa verde, morcovi, radacina de telina, mazare, ulei, apa, smantana, galbenusuri, frunze de patrunjel, frunze de fenicul, sare, piper, condiment din legume uscate, carne tocata, orez, ou.
- 1 bulb fenicul
- 1 ceapa mica
- 2 fire de ceapa verde
- 2 morcovi
- 1/2 radacina de telina
- 100 g mazare
- 2-3 linguri ulei
- 2 l apa
- 250 g smantana
- 2 galbenusuri
- cateva frunze de patrunjel si de fenicul
- sare
- piper
- condiment din legume uscate
pentru perisoare:
- 300 g carne tocata amestec (vita si porc)
- 100 g orez
- 1 ou
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Tai mărunt feniculul, ceapa şi ceapa verde şi le căleşti în uleiul încins în oala pentru ciorbă.
Razi morcovii şi ţelina şi le adaugi în oală. Stingi cu 2 1/2 litri de apă fierbinte.
Alegi orezul, îl speli şi îl amesteci cu oul bătut, car¬nea tocată, frunzele de pătrunjel tocate, sare şi piper după gust.
Când legumele sunt pe jumătate fierte, pui în ciorbă perişoare de dimensiunea nucilor, pe care le-ai format cu mâna umedă, din amestecul de carne.
Le fierbi circa 10 minute, după care sărezi şi condimentezi supa cu sare, piper şi condiment din legume uscate.
La final, dregi cu smântână amestecată cu gălbenuşurile, diluată cu un polonic-două de supă fierbinte.
Stingi focul, presari frun¬zele tocate de pătrunjel şi de fenicul şi acoperi vasul pentru 10 minute.
Ciorbă cu fenicul şi perişoare
Pofta buna!