Ciorbă de carnaţi afumati
PrinteazaCiorbă de carnaţi afumati
- 500 g camaţi afumaţi
- 100 ml smântână
- ulei
- 2 ouă
- 2 cepe mari
- 60 g faină
- oţet
- sare
- piper
- verdeaţă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei încins şi pe care le adaugi în oală după ce a fiert ceapa.
Dizolvi făina într-o ceaşcă de supă, o torni în zeama de pe foc şi o laşi la fiert 20 de minute. Potriveşti apoi gustul de sare, piper şi oţet.
Când ciorba este gata o dai deoparte şi o dregi cu ouăle bătute cu smântână şi presari verdeaţa tăiată mărunt.
Poftă bună!