Ciorba de miel cu sofran

Printeaza

O reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare.

Ingrediente: Ciorba de miel cu sofran

  • 650 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri de smantana
  • 1 dovlecel mic
  • 3 galbenusuri
  • frunze de patrunjel
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • citeva fire de sofran
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie si se pune la fiert. Ceapa se taie felii si se caleste pina capata o culoare aurie. Se pune la fiert alaturi de carne, impreuna cu morcovul, pastarnacul si usturoiul tocate marunt. Se lasa sa fiarba 11/2 ora.

Se pune sarea si sofranul si se mai fierbe inca 10 minute. Separat se fierbe dovlecelul, cat sa se inmoaie, fara se se zdobeasca. Se bat galbenusurile bine, se amesteca cu smantana.

Supa se ia de pe foc, se acreste cu zeama de lamaie, se adauga dovlecelul, compozitia de ou cu smantana si se aromeaza cu rozmarin si cimbru.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.