Ciorba de perisoare cu orez si legume
PrinteazaCiorba de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa, morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana, leustean, bulion.
- 650 g carne tocata
- 100 g orez
- 4 linguri ulei
- 1 ou
- 3 l apa
- 1 morcov
- 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g)
- 100 g telina
- o ceapa
- 1 lamaie
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- smantana
- leustean
- 500 g bulion
Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un castron, peste care adaugam orezul ales si spalat in prealabil, 2 linguri de ulei si oul.
Condimentam cu sare si piper, dupa gust, si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Din compozitia rezultata formam perisoarele.
Intr-o oala cu apa punem restul de ulei, adaugam legumele taiate cubulete mici si lasam sa fiarba.
Dupa ce au fiert legumele, adaugam bulionul, zeama de la lamaia stoarsa in prealabil si sarea si lasam sa dea in clocot.
Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si le lasam la fiert pana sunt gata.
Cand ciorba este fiarta, oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt. O servim cu smantana.
Ciorba de perisoare cu orez si legume
Pofta buna!