Ciorba de perisoare cu orez si legume

Printeaza

Ciorba de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa, morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana, leustean, bulion.

Ingrediente:Ciorba_de_perisoare_cu_orez_si_legume

  • 650 g carne tocata
  • 100 g orez
  • 4 linguri ulei
  • 1 ou
  • 3 l apa
  • 1 morcov
  • 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g)
  • 100 g telina
  • o ceapa
  • 1 lamaie
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • smantana
  • leustean
  • 500 g bulion

 

Mod de preparare:

Punem carnea tocata intr-un castron, peste care adaugam orezul ales si spalat in prealabil, 2 linguri de ulei si oul.

Condimentam cu sare si piper, dupa gust, si amestecam, pana obtinem o compozitie omogena. Din compozitia rezultata formam perisoarele.

Intr-o oala cu apa punem restul de ulei, adaugam legumele taiate cubulete mici si lasam sa fiarba.

Dupa ce au fiert legumele, adaugam bulionul, zeama de la lamaia stoarsa in prealabil si sarea si lasam sa dea in clocot.

Cand clocoteste, adaugam rand pe rand perisoarele in oala si le lasam la fiert pana sunt gata.

Cand ciorba este fiarta, oprim focul si adaugam leusteanul tocat marunt. O servim cu smantana.

Ciorba de perisoare cu orez si legume

Ciorba_de_perisoare_cu_orez_si_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.