Ciorba de porc cu tarhon
PrinteazaCiorba de porc cu tarhon din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 75 g orez
- 2 linguri bulion
- 2 linguri tarhon uscat sau 1 legătură tarhon verde
- 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Ciorba de porc cu tarhon: Speli carnea, o tai bucăţi, o pui la fiert în apă cu sare şi iei spuma ori de câte ori se formează.
Cureţi ceapa, rădăcina de pătrunjel, morcovii şi ţelina, tai mărunt ceapa, rondele morcovii şi pătrunjelul şi ţelina bucăţele.
După ce carnea a fiert jumătate de oră, adaugi legumele. Fierbi orezul separat într-o cană de apă, apoi îl adaugi în ciorbă.
După ce au fiert toate pui şi bulionul desfăcut într-o ceaşcă de apă şi zeama de lămâie.
Mai laşi să dea în câteva clocote, apoi potriveşti de sare, presari tarhonul şi pătrunjelul şi dai ciorba deoparte.
Pofta buna!