Ciorbă de salată cu omletă
PrinteazaO reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare.
- 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii
- 1 legătură de ceapă verde
- 4-5 fire usturoi verde
- 100 g costiţă afumată
- 3 ouă
- 1 l borş
- 1 ceşcuţă orez
- 2 linguri ulei
- 2 l apă
- 1 legătură leuştean
- sare
Mod de preparare:
Alege salata frunză cu frunză şi spal-o sub jet de apă rece. Las-o să se scurgă. Curăţă ceapa şi usturoiul, spală-le şi taie-le bucăţi de 1 cm. Alege şi spală orezul în 2-3 ape. Pune la fiert 2 l de apă într-o oală smălţuită. Când dă în clocot, pune ceapa, usturoiul şi orezul să fiarbă la foc potrivit 10 minute.
Taie costiţa felii subţiri şi rumeneşte-o fară grăsime într-o tigaie, apoi răstoarn-o în zeama care fierbe. Adaugă salata tăiată fâşii subţiri şi fierbe 10 minute, după care acreşte-o cu borşul fiert separat. Sărează, după gust, şi pune leuşteanul tocat fin.
Bate 3 ouă cu puţină apă rece, încinge uleiul şi prepară o omletă. Taie omleta bucăţi şi pune-le în oala cu borş. Serveşte-o cu pâine proaspătă sau crutoane.
Ciorbă de salată cu omletă
Pofta buna!