Ciorba de varza cu morcov si patrunjel
PrinteazaCiorba de varza cu morcov si patrunjel din: varză, morcov, patrunjel, suc de corcoduşe verzi sau borş, ulei, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat de legume.
Ingrediente:
- 1 varză micuţă
- 1 morcov
- 1 legătură pătrunjel
- 50 ml suc de corcoduşe verzi sau borş
- 2 linguri ulei
- 1 ţelină micuţă
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură concentrat de legume
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Morcovul, pătrunjelul, ţelina şi varza le speli, le cureţi şi le tai cubuleţe sau le dai prin răzătoarea mare. După aceea le pui la călit în oala în care prepari ciorba, în ulei şi puţină apă.
Amesteci 4-5 minute, după care torni 3 l de apă clocotită.
Laşi să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de mniute, până când este gata.
Pui concentratul de legume, apoi sucul de corcoduşe sau borşul şi mai laşi pe foc 5 minute.
Opreşti focul, adaugi pătrunjelul tocat mărunt şi acoperi oala cu un capac.
Pofta buna!