Ciorba de vita cu perisoare si verdeata
PrinteazaCiorba de vita cu perisoare din: carne tocata, piept de vita, morcov, radacina de patrunjel, otez, ceapa, cartofi, ou, bors, sare, ulei, verdeata.
Ingrediente:
- 500 g carne tocata amestec
- 400 g piept de vita
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- 2 linguri cu orez
- 2 cepe
- 2 cartofi
- 1 ou
- 500 ml bors
- sare
- ulei
- verdeata (patrunjel si leustean)
Mod de preparare:
Inabusa o ceapa tocata in putin ulei. Adauga 2,5 l de apa clocotita, un praf de sare, pipetul de vita. Aduna spuma.
Adauga morcovul rondele si cartofii cubulete si lasa-le sa fiarba acoperit. Amesteca tocatura cu orezul, cealalata ceapa tocata marunt si oul, potriveste de sare si piper.
Cu palmele ude, modeleaza perisoare. Cand pieptul e fiert, pune perisoarele (ai grija sa nu clocoteasca ciorba).
Cand perisoarele au fiert, adauga borsul dat intr-un clocot, lasa un minut, adauga verdeata tocata marunt si stinge focul.
Ciorba de vita cu perisoare si verdeata
Pofta buna!
Arata bine ciorba de perisoare