Ciorba de vitel, cu varza rosie
PrinteazaCiorba de vitel, cu varza rosie din: carne de vitel, ceapa, cartofi, varza rosie, ulei, scortisoara, patrunjel verde, morcovi, nucsoara, cuisoare, cimbru, piper, sare.
- 350 g carne de vitel
- 2 cepe
- 500 g cartofi
- 500 g varza rosie
- 2 linguri ulei
- 1 varf de cutit scortisoara macinata
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 morcovi
- 1 praf nucsoara rasa
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 2-3 crengute de cimbru
- piper macinat
- sare
Mod de preparare:
Cureti legumele şi le speli. După ce ai îndepărtat cotorul şi nervurile verzei, o toci fideluţă. Tai ceapa mărunt, morcovii în rondele, iar carnea şi cartofii în cuburi mai mari. Incingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti varza şi ceapa, amestecând uşor.
După 2-3 minute, adaugi carnea, condimentele şi stingi cu 2 litri de apă fierbinte. Laşi să fiarbă legumele şi carnea timp de 25-30 de minute.
Adaugi în ciorbă morcovii şi cartofii şi continui fierberea 15-20 de minute, timp în care adaugi oţet, piper şi sare după gust. Când ciorba este gata, presari pătrunjel tocat mărunt.
Ciorba de vitel, cu varza rosie
Pofta buna!