Ciorbă din coaste de porc
PrinteazaCiorbă din coaste de porc din: coaste de porc, morcovi, radacina de patrunjel, ardei gras, cartofi, ceapa, ulei, tarhon, otet, galbenusuri, smantana, sare.
- 600 g coaste de porc
- 3 morcovi
- o radacina patrunjel
- un ardei gras
- 1/2 kg cartofi
- o ceapa
- 2 linguri ulei
- o lingurita tarhon
- 2-3 linguri otet
pentru dres:
- 2 galbenusuri
- un pahar mare smantana
- sare
Mod de preparare:
Coastele tăiate şi spălate se pun al fiert cu 5 litri de apă şi sare. Se ia spuma. Separat, se călesc în ulei 5 minute, ceapa, morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ardeiul gras.
După ce costiţele sunt aproape fierte, se adaugă legumele călite. Se potriveşte gustul de sare si se lasă la fiert. După ce au fiert legumele, se adaugă cartofii.
Gălbenuşurile se freacă uşor cu sarea si smântână după care se ia cu polonicul puţină zeamă şi se pune peste amestecul de ouă pentru a echilibra temperatura ciorbei şi a evita tăierea.
Se drege ciorba şi se lasă să dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se potriveşte gustul de otet şi se pune tarhonul tăiat. Se lasă 10 minute înainte de a servi la masă.
Ciorbă din coaste de porc
Pofta buna!