Cocktail Mojito clasic din: frunze de menta, lime, zahar, rom alb, apa minerala. Menta este o plantă aromatică originară din regiunile din Asia și Europa. Proprietățile sale antispastice și antiinflamatorii o fac să fie utilizată în mod obișnuit pentru a trata probleme digestive, cum ar fi greața, arsurile la stomac, balonarea și indigestia. Este bogată […]
Ciuperci cu lamaie
PrinteazaCiuperci cu lamaie din: ciuperci de padure, unt, vin alb sec, lamaie, frunze de salvie, patrunjel, ceapa, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g ciuperci de padure
- 50 g unt
- 50 ml vin alb sec
- 1/2 lamaie
- 2 frunze de salvie
- 1/2 legatura de patrunjel
- 1/2 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în untul topit. Adaugă ciupercile, acoperă şi lasă-le să se înăbuşe.
La final, stropeşte cu vinul şi zeama de lămâie. Aromatizează cu pătrunjel şi salvie tocate mărunt, apoi condimentează cu sare şi piper după gust.
Lasă 4-5 minute pe foc, ca să se întrepătrundă aromele. Garnitura de ciuperci este potrivită pentru orice tip de carne.
Ciuperci cu lamaie
Pofta buna!
Borș de ied din: carne de ied, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, telina, patrunjel verde, leustean, orez, galbenusuri, smantana, untura, sare, bors. Ingrediente: 1 kg carne de ied 2-3 cepe 2 morcovi ½ rădăcină de pătrunjel 1 țelină mijlocie 1 legătură pătrunjel verde leuștean după gust 50 g orez 3-4 gălbenușuri 200 g smântână 1 […]