Gâscă în Sos de Vin Roșu cu Ciuperci din: gasca, vin rosu, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline, rozmarin, sare, piper. Această preparare, îmbibată în istoria europeană, a evoluat de-a lungul secolelor, devenind o emblemă a bucătăriei fine. Este o rețetă ce îmbină luxul cu tradiția, oferind o experiență gustativă complexă și sofisticată. Reteta Gâscă […]
Ciuperci cu parmezan si smantana
PrinteazaCiuperci cu parmezan si smantana din: ciuperci, smantana, unt, lapte, faina, parmezan, ulei, piper, sare.
- 300 g ciuperci
- 150 g smantana
- 100 g unt
- 50 ml lapte
- 1 lingura faina
- 50 g parmezan
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă ciupercile şi feliază-le. Incinge două linguri cu unt, rumeneşte ciupercile şi scoate-le pe o farfurie.
Adaugă restul de unt peste grăsimea rămasă, iar când s-a topit, pune făina şi amestecă.
După ce s-a îngroşat puţin, toarnă smântână şi laptele şi dă totul în câteva clocote, cât să capete consistenţă.
Stinge focul, pune ciupercile în sos şi drege gustul de sare şi piper.
Unge cu ulei o tavă sau mai multe forme mici, rezistente termic, umple pe jumătate cu ciuperci şi sos, iar deasupra presară parmezan din belşug.
Dă la cuptor 15 minute, cât să se rumenească.
Ciuperci cu parmezan si smantana
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru din: ciuperci, ceapa, ulei de masline, usturoi, cimbru, smantana, sare, piper, marar. Această rețetă este o explozie de arome și texturi, iar adăugarea de cimbru aduce un gust rafinat acestui preparat tradițional. Reteta Ciulamă de Ciuperci cu Cimbru: Ingrediente: 500 grame ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă mare, tocată fin […]
Pofta buna!