Clatite cu ficatei de pasare si branza
PrinteazaClatite cu ficatei de pasare si branza din: oua, faina, apa minerala, ulei, sare, piper, branza, smantana, marar, pasta de rosii, ficatei de pasare, salata verde, frunze de busuioc, rosii.
pentru aluat:
- 4 oua
- 12 linguri faina
- cate 1/2 lapte si apa minerala
- 6 linguri ulei
- sare
- piper
pentru umplutura:
- cate 400 g branza dulce si telemea veche de vaca sau de oaie
- 2-3 linguri smantana
- 1 legatura marar
- 5 linguri pasta de rosii
- 200 g ficatei de pasare fierti
pentru ornat:
- 1 salata verde
- frunze de busuioc
- 4 rosii
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, cu un praf de sare. încorporezi treptat gălbenuşurile şi făina alternând cu uleiul şi laptele, amestecând uşor, de jos în sus.
Subţiezi aluatul cu apă minerală, până obţii un aluat de consistenţa smântânii.
Incingi tigaia pentru clătite şi o ungi cu ulei înainte de fiecare clătită. Prăjeşti câte un polonic de aluat.
Pentru umplutură, fierbi ficăţeii 1A oră, îi scurgi şi îi tai în cubuleţe.
Amesteci într-un bol telemeaua rasă, ficăţeii, smântână, brânza şi mărarul fin tocat
. Ungi clătitele cu pasta de ficăţei şi de roşii. Le rulezi şi le păstrezi la rece 35-40 de minute.
Le serveşti cu busuioc, salată şi roşii.
Clatite cu ficatei de pasare si branza
Pofta buna!