Cod cu sos alb
Printeaza
O reteta de cod cu sos alb, faina, cartofi, usturoi, lamai, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente:
- 5-6 fileuri de cod
- 2-3 linguri făină
- 2 cartofi
- 4-5 căţei de usturoi
- 2 lămâi
- sare
- piper
- 2-3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Cureţi, tai cartofii şi îi ţ| fl pui la fiert.Tai fileurile în două şi treci fiecare bucată prin făină.
Le prăjeşti foarte puţin pe ambele părţi şi le scoţi pe şervetele absorbante. Zdrobeşti cartofii fierţi. îi amesteci cu usturoi, zeamă de pui la fiert.Tai fileurile în două şi treci fiecare bucată prin făină. Le prăjeşti foarte puţin pe ambele părţi şi le scoţi pe şervetele absorbante.
Zdrobeşti cartofii fierţi. Ii amesteci cu usturoi, zeamă de lămâie şi piper. Adaugi uşor uleiul de măsline şi freci ca la maioneză.
Pui acest sos într-un vas, deasupra pui peştele şi dai la cuptor pentru 10 minute. La masă, eu aduc cu verdeaţă presărată.
Pofta buna!