Cod cu sos

Printeaza

Cod cu sos din: fileuri de cod, sare, piper alb, vin alb, otet, tarhon, ceapa, usturoi, galbenusuri, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Cod_cu_sos

  • 4 fileuri de cod
  • sare
  • piper alb

pentru sos:

  • 100 ml vin alb
  • 40 ml otet
  • 2-3 fire tarhon
  • 1 lingura ceapa fin tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 2 galbenusuri
  • 1 ardei iute rosu
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita ulei pentru uns gratarul

 

Mod de preparare:

Presari fileurile cu sare si putin piper alb si le frigi pe gratarul uns cu putin ulei.

Pentru sos, pui într-o cratiţă vinul alb şi oţetul, tarhonul, ceapa şi usturo­iul curăţate şi tocate mărunt. Laşi să fiarbă până când scad două treimi din volumul lichidului.

Mixezi gălbenuşurile cu ardeiul, pe baie de aburi, într-un vas termorezistent.

Torni puţin câte puţin amestecul de vin cu oţet şi condimente, amestecând mereu, până la omogenizarea sosului.

Treci apoi amestecul prin sită şi fierbi din nou sosul strecurat la foc mic, amestecând încontinuu şi având grijă să nu dea în clocot.

Când serveşti preparatul, îl presari cu pătrunjelul tocat mărunt şi cu câteva picături de suc de lămâie.

Cod cu sos

Cod_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.