Colectii de retete cu placinte usor de preparat
PrinteazaAm adunat pentru voi cateva moduri de preparare a placintei pentru ca munca ta in bucatarie sa fie apreciata de cei dragi.
Reteta zilei: Placintele cu piersici
Placintele cu piersici din: margarina, faina, ou, apa rece, lapte batut, piersici, zahar brun, amidon, rom, esenta de vanilie, zahar. Ingrediente aluat: 1 1/2 cesti de margarina 3 cani faina 1 ou, batut 5 linguri de apa rece 1 1/2 linguri lapte batut Ingrediente umplutura: 3 piersici, fara samburi si feliate 1/4 – 1/2…Read more »
Placinta delicioasa cu ananas
Placinta delicioasa cu ananas din: unt, zahar, esenta de rom, ananas, foitaj, ou. Ingrediente: 30 g unt 50 g zahăr esență de rom 1 ananas 1 pachet foitaj 1 ou Mod de preparare: Se curăță ananasul și setaie cubulețe. Se întinde foitajul în două foi. Se pune o foaie în tava unsă cu unt.…Read more »
Placinta delicioasa cu afine
Placinta delicioasa cu afine din: unt, faina, zahar, galbenusuri, zahar vanilat, afine. Ingrediente: 200 g unt 300 g făină 100 g zahăr 3 gălbenușuri zahăr vanilat afine Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă gălbenușurile și se omogenizează bine. Se adaugă făina și se frământă. Se păstrează 20 minute la rece.…Read more »
Placinta cu amestec de carne
Placinta cu amestec de carne din: foitaj, amestec de carne tocata, ceapa, vin, smantana, ulei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 500 g amestec carne tocata 2 cepe 1 pahar cu vin rosu 2 linguri cu smantana grasa 2 linguri cu ulei cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Toacă foarte mărunt…Read more »
Plăcintă cu cremă de alune
Plăcintă cu cremă de alune din: foietaj, alune, zahar tos, oua, unt, coniac, sare. Ingrediente: 500 g foietaj 150 g alune 100 g zahar tos 3 oua 100 g unt 1 lingura cu rom sau coniac sare Mod de preparare: Pregătiţi umplutura: frecaţi spumă untul (păstraţi 1 lingură], adăugaţi zahărul, alunele măcinate, 2 ouă…Read more »
Placinta aromata cu prune
Placinta aromata cu prune din: faina, faina de migdale, zahar, unt, apa, iaurt, esenta de migdale, prune, unt, faina, zahar, cimbru, ou. Ingrediente: pentru aluat: 150 g faina 40 g faina de migdale o lingura zahar 100 g unt rece 30 ml apa rece 3 linguri iaurt putina esenta de migdale pentru umplutura: un kg…Read more »
Plăcintă cu bacon si pătrunjel
Plăcintă cu bacon si pătrunjel din: faina, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, patrunjel verde, smantana, oua, piper. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 25 g drojdie zahar 100 ml lapte caldut sare pentru umplutura: 4-5 legaturi de patrunjel verde 100 g sare 300 ml smantana 2 oua sare piper Mod de preparare: Cerni făina…Read more »