Compot delicios de piersici cu lamaie din: piersici, lămâi, apa, zahar. Ingrediente: 6 kg piersici 2 lămâi 3 l apă 1,5 kg zahăr Mod de preparare: Speli piersicile şi le pui într-o cratiţă cu apă clocotită 3-4 minute, apoi le treci sub jet de apă rece. în felul acesta, piersicile se vor descoji cu uşurinţă. […]
Compot de piersici in sirop vanilat
PrinteazaCompot de piersici in sirop vanilat din: piersici, zahar, apa, zahar vanilat.
Ingrediente:
- 3 kg piersici
- 600 g zahăr
- 2 l apă
- 4 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare:
Speli piersicile şi le pui în apă clocotită doar câteva secunde, ca să poţi să le decojeşti cu uşurinţă.
Cu ajutorul unui cuţit, le tai pe jumătate, ie scoţi sâmburii şi le dai la răcit.
După ce s-au răcit, aşezi piersicile în borcane curate, care au fost sterilizate în prealabil, faci un sirop din zahăr, apă şi din zahăr vanilat (care a fiert 5 minute) şi-l torni fierbinte peste piersici.
Inchizi borcanele cu capace, le aşezi într-un vas încăpător şi torni apă caldă cam până la jumătate din înălţimea acestora.
Pui vasul pe foc şi fierbi la foc mic timp de o oră. Scoţi borcanele şi le aşezi într-un alt recipient, care a fost căptuşit cu materiale textile, le acoperi cu un prosop gros şi le laşi să se răcească până a doua zi, după care le aşezi în cămară.
Compot de piersici in sirop vanilat
Pofta buna!
poate iti place si:
Compot de piersici cu zahar vanilat
Compot de piersici cu zahar vanilat din: piersici, zahar, zahar vanilat. Ingrediente: 4 kg piersici 1 kg zahar zahar vanilat Mod de preparare: Alegi piersici sanatoase, bine coapte, dar tari, le speli si le lasi la scurs. Desfaci piersicile in doua, le indepartezi samburii, le cureti coaja si le tai felii. Asezi fructele in borcane, […]
Pofta buna!