Conopida cu branza rasa
PrinteazaConopida cu branza rasa din: conopida, telemea, cascaval, unt, faina, lapte, sare.
- 1 conopida mica
- 200 g telemea sau cascaval
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu faina
- 1 cana cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Se desface conopida in buchetele, se spala sub jet de apa rece si se fierb in apa cu sare 15 minute. Se scot, se scurg si se pun in vas de jena uns cu unt. Se lasa deoparte. Se topeste 1 lingura cu unt si se amesteca pe foc mic cu faina si laptele pus putin cate putin.
Cand sosul acesta arata ca o smantana, se lasa sa fiarba 5 minute la foc mic amestecand cu o lingura de lemn in acelasi sens. Se sareaza usor. Se toarna sosul peste conopida, se rade deasupra telemea sau cascaval si se pune vasul in cuptor pentru 20 minute.
Se scoate mancarea cand a devenit usor aurie. Mancarea se serveste calda, taiata felii mari. Este bogata in saruri minerale si vitamine. Se serveste cu paine proaspata.
Pofta buna!