Conopida gratinata – reteta gustoasa

Printeaza

Conopida gratinata – reteta gustoasa din: conopida, unt, pesmet, patrunjel, faina, lapte, mustar, cascaval, sare.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 25 g unt
  • 2 linguri cu pesmet pătrunjel

sos:

  • 45 g unt
  • 45 g făină
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriţă cu muştar fin
  • 150 g caşcaval ras
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfă conopida în bucheţele mai mari şi opăreşte-o în apă cu sare.

Separat, unge un vas termorezistent cu unt şi tapetează-l cu pesmet. Aşa­ză bucheţelele de conopidă scurse bine.

Intr-o crăticioară, topeşte untul. Adau­gă făina şi amestecă energic pentru a se desface toate cocoloaşele.

Toarnă treptat laptele şi lasă pe foc să dea în câteva clocote.

Incorporează muştarul şi caşcavalul ras. Toarnă totul peste conopidă şi lasă la cuptor 25-30 de minute.

Serveşte cu verdeaţa tocată fin.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Cum se prepara Curry Rosu Thailandez cu Creveti

Cum se prepara Curry Rosu Thailandez cu Creveti – un preparat delicios și aromat, plin de arome asiatice. Curry-ul roșu thailandez este un preparat clasic din bucătăria thailandeză, cunoscut pentru aroma sa intensă și gustul său picant. Acest curry se prepară cu pastă de curry roșu, lapte de cocos și creveți suculenți, oferind un amestec […]

Șnițele Vegetariene de Vinete cu Sos de Roșii

Șnițele Vegetariene de Vinete cu Sos de Roșii: o alternativă gustoasă la șnițelele tradiționale din carne, având o textură crocantă și un gust delicat. Această rețetă combină vinetele prăjite cu un sos de roșii aromat, oferind un preparat savuros care va fi apreciat de întreaga familie. Este o alegere excelentă pentru vegetarieni, dar și pentru […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.