Raci cu sos de șampanie – perfect pentru ocazii speciale sau mese festive. Racii sunt o delicatesă apreciată în multe culturi pentru carnea lor dulce și delicată. Știați că șampania nu doar că adaugă un plus de rafinament mâncărurilor, dar conține și antioxidanți benefici pentru sănătate? Această rețetă vă va încânta simțurile și va impresiona […]
Cornulete cu marar
PrinteazaCornulete cu marar din: faina, untura de porc, zahar, drojdie, ou, sare, marar, lapte, ceapa verde, branza de oaie.
Ingrediente:
aluat:
- 1 kg faina
- 300 g untura de porc
- 1/2 lingurita zahar
- 1 cub (40 g) drojdie
- 1 ou
- 1 lingura sare
- 1 legatura marar
- circa 400 ml apa sau lapte
umplutura:
- 2 legaturi marar
- 2-3 cozi de ceapa verde
- 500 g branza de oi sau branza framantata
Mod de preparare:
Faci o maia din drojdie, 1 lingura faina, zahar si 150 ml apa calda.
Dupa ce a crescut la cald, o amesteci cu restul de faina cernuta, mararul tocat fin, out batut cu sarea si adaugi treptat untura, in timp ce framanti. Lasi aluatul sa creasca la cald, acoperit, 1 ora.
Pentru umplutura, amesteci branza rasa cu ceapa verde si mararul tocate. Intinzi aluatul in strat de 4-5 mm, pe planseta presarata cu faina.
Tai discuri de 30 cm, pe care le imparti in 8 triunghiuri. Pui umplutura pe baza si rulezi.
Rumenesti cornuletele 25-30 de minute, in cuptorul preincalzit, la foc mediu.
Cornulete cu marar
Pofta buna!
Piftie de Curcan si Mistret – este o delicatesa perfectă pentru mesele de sarbatori sau pentru ocazii speciale. Aceasta reteta combina carnea suculenta de curcan cu gustul intens al mistretului, rezultand un preparat savuros si plin de arome. Piftia nu este doar delicioasa, ci si plina de nutrienti esentiali, oferind beneficii semnificative pentru sanatate. Este […]