Coroana umpluta cu miel
PrinteazaO reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa, faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare, morcovi si rosii.
aluat:
- 400 g margarina
- 2 oua
- 10 linguri apa
- 1 kg faina
umplutura:
- 1 kg carne de miel fara os
- 2 catei de usturoi
- 1 ceapa
- sare
- piper
garnitura:
- mazare boabe
- morcovi
- rosii
Mod de preparare:
Pentru umplutură, dai carnea prin maşina de tocat şi o amesteci cu ceapa şi usturoiul, tocate mărunt. Din aluat opreşti o bucată pentru decor, iar din restul de aluat întinzi o foaie dreptunghiulară, lungă cât circumferinţa vasului în care vei coace coroana.
Torni umplutura doar pe centrul foii, apoi rulezi. Aşezi ruloul în vasul de copt şi lipeşti foarte bine marginile. Din aluatul oprit, decupezi diferite figurine, inimioare, frunzuliţe sau orice doreşti. Le lipeşti de rulou cu gălbenuş sau ungi tot ruloul cu gălbenuş şi aplici pur şi simplu figurinele.
Dai forma la cuptor şi laşi timp de 45 de minute. Când s-a copt, pui coroana umplută cu miel pe un platou rotund, iar în golul din mijloc aşezi legume fierte: mazăre, morocovi, roşii etc.
Coroana umpluta cu miel
Poftă bună!