Coşuleţe cu carne si legume
PrinteazaCoşuleţe cu carne si legume din: foi de placinta, carne tocata, dovlecel, morcovi, ceapa, fasole verde, mazare, ulei, cimbru, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g foi de placinta
- 500 g carne tocata
- 2 dovlecel
- 2 morcovi
- 1 ceapa
- 150 g fasole verde din conserva
- 100 g mazare
- 100 ml ulei
- 1 lingurita cimbru uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt. Cureţi morcovii, îi speli şi îi tai rondele.
Tot în felii tai şi dovleceii, dar fără a-i curăţa de coajă. Căleşti într-o tigaie mai mare ceapa, în 50 ml de ulei
După 2 minute pui carnea tocată. Căleşti împreună cu ceapa 10 minute, amestecând din când în când.
Separat, într-o altă tigaie, prăjeşti 2-3 minute legumele în 50 ml ulei, adăugând cimbru, sare şi piper, după gust.
Ungi foile de plăcintă cu ulei şi le pui una peste alta. Le tai astfel încât să obţii 4 pătrate de foi suprapuse.
Pui foile în 4 castroane termorezistente şi le umpli cu carnea tocată, amestecată cu legumele călite.
Pui castroanele în cuptor, la foc potrivit şi coci circa 30-40 de minute.
Scoţi coşuleţele coapte din castroane şi le serveşti calde, presărate cu pătrunjel tocat mărunt.
Coşuleţe cu carne si legume
Pofta buna!