Cotlete de miel cu magheran

Printeaza

Cotlete de miel cu magheran din: cotlete de miel, apa lamaie, vin rosu, sare, piper, usturoi si bulion.

Ingrediente :

  • 8 cotlete de miel
  • 1 cană cu apă
  • 1 lămâie
  • 100 ml vin roşu
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingură măgheran
  • 2 cepe
  • 1 lingură buli­on
  • 3-4 căţei usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cotlete de miel cu magheran: Speli bine cotletele şi le înde­părtezi cu grijă pieliţele. Pregăteşti o marinată din zeamă de lămâie, usturoi pisat, ulei şi jumă­tate de cană cu apă călduţă.

Condimentezi bine cotletele cu măgheran, piper, sare, apoi le pui în marinată şi le laşi 30 de minute să pătrundă aromele în carne, încălzeşti cuptorul, aşezi cotletele într-o tavă, torni sosul de la marinată peste ele şi le dai la foc.

Din când în când, scoţi tava şi stropeşti carnea cu sos. Când sunt rumenite pe o parte, adaugi vinul şi le întorci pe partea cealaltă, între timp, prepari un sos simplu aşa:

Tai ceapa solzişori, o căleşti şi când devine aurie, o stingi cu bulionul diluat cu cealaltă jumăta­te de cană cu apă şi o condimentezi cu sare şi piper.

Aduci la masă cotletele cu sosul deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.