Cotlete de somon cu dovlecei
PrinteazaCotlete de somon cu dovlecei din: cotlete de somon, dovlecei, patrunjel, lamai, usturoi, ulei de masline, chimen, scortisoara, ghimbir, sare, piper, smantana, castraveti.
- 4 cotlete de somon
- 4 dovlecei mici
- o legatura de patrunjel
- doua lamai
- 4 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
- o lingurita cu chimen
- o lingurita cu scortisoara
- o lingura cu ghimbir ras
- sare
- piper
- smantana
- castraveti verzi
Mod de preparare:
Cotletele de somon se spală, se scurg de apă şi se pun într-un bol.
Se presară cu ghimbir ras, chimen pisat şi scorţişoară măcinată.
Se stropesc cu sucul unei lămâi, se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper.
Se adaugă câteva fire de pătrunjel, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduc la rece minimum 45 de minute.
Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare.
Se pun într-o tavă, se aşază deasupra cotletele des somon, se toarnă apă cât să acopoere dovleceii, se condimentează, sse stropesc cu suc de lămâie şi se aşază fire de pătrunjel.
Se presară usturoiul feliat, se acoperă cu folie de aluminiu şi se introdujce tava în cuptorul încins.
Se coc la foc mediu 30- 35 de mimute, se îndepărtează folia şi se lasă să se răcească cinci minute.
Se serveste cald, cu smantana sau salata de castarveti verzi cu usturoi si patrunjel.
Cotlete de somon cu dovlecei
Pofta buna!