Cozonac pufos cu nuca

Printeaza

Cozonac pufos cu nuca din: faina, drojdie, sare, zahar, oua, unt, lapte, miez de nuca, albus.

Ingrediente:Cozonac_pufos_cu_nuca

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 18 g drojdie
  • 12 g sare
  • 60 g zahar
  • 4 oua
  • 300 g unt
  • 25 ml lapte

pentru umplutura:

  • 200 g miez de nuca macinat
  • un albus
  • 3 linguri zahar

pentru servit:

  • 25 g unt topit
  • 100 g zahar pudra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se dizolva drojdia in laptele caldut, iar faina se pune în cuva mixerului. Se adaugă drojdia.

Se bat ouăle într-un castron şi apoi se toarnă peste făină, cu sarea şi zahărul. Se porneşte mixerul şi se lasă 10 minute să se frământe aluatul.

Intre timp, se topeşte untul şi, după ce a devenit lichid, se lasă să se răcorească un pic. Apoi, se adaugă în cuva mixerului şi se lasă aparatul să amestece în continuare până ce aluatul se desprinde de pereţii vasului, aproximativ 15 minute.

Se acoperă si se lasă să crească o oră, până ce îşi dublează volumul.

Intre timp, nuca măcinată se amestecă bine cu zahărul şi apoi se adaugă albuşul uşor bătut.

Pe masa uşor unsă se întinde aluatul cu degetele, trăgând uşor şi presând.

Se pune umplutura, se întinde, se rulează şi se aşază în tava de copt, unsă şi tapetată cu hârtie, dacă nu este o tavă din silicon. Se mai lasă la crescut 30 de minute şi apoi se coace aproximativ 45-50 de minute.

Se lasă să se răcească în tavăâ, se scoate şi apoi suprafaţa se urnge cu unt topit şi se presară gu zahăr pudră.

Cozonac pufos cu nuca

Cozonac_pufos_cu_nuca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.