Creier de vitel pane
PrinteazaO reteta de creier de vitel pane din: creier de vitel, oua, ceapa, telina, pesmet, otet, sare, piper si suc de lamaie.
- creier de viţel
- 4 ouă
- 1 ceapă mare
- 1 ţelină
- pesmet
- oţet
- sare şi piper, după gust
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Creierul se ţine câteva ore în apă rece cu oţet şi suc de lămâie. Se curăţă bine şi se spală sub jeturi de apă rece. Ceapa curăţată întreagă, ţelina, sarea, piperul boabe, sucul de lămâie şi oţetul se pun la fiert într-o oală.
Când apa fierbe, se pune creierul şi se lasă douăzeci de minute. După ce s-a răcit, se taie în bucăţi potrivite carc se trec prin ou şi pesmet. Se prăjesc pe ambele feţe şi se servesc imediat, cu rondele de lămâie.
Poftă bună!