Crema de dovlecei cu piept de pui
PrinteazaCrema de dovlecei cu piept de pui din: dovlecei, piept de pui, ceapa, morcov, patrunjel, ulei, usturoi, sare, piper.
Ingrediente:
- 6 dovlecei potriviti
- 300 g piept de pui
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml ulei
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă dovleceii, morcovul şi ceapa, se spală şi se pun la fiert împreună cu pieptul de pui în 2,5 litri de apă.
Când carnea şi legumele sunt bine fierte se strecoară (supa se păstrează). Carnea se taie în cubuleţe iar legumele se pisează ca pentru piure.
Se dilu-aează piupeul cu supa păstrată până ce crema are consistenţa unei smântâni şi se potriveşte de sare şi piper.
Cubuleţele de carne se prăjesc în ulei până ce se rumenesc, apoi se adaugă usturoiul tocat mărunt.
Se serveşte crema de dovlecei caldă, cu crutoane de piept de pui şi cu smântână.
Pofta buna!