Crema de gris

Printeaza

Crema de gris din: zahar, apa, gris, lamaie, sare.

Ingrediente:Crema de gris

  • 120 g zahar
  • 700 ml apa
  • 3 linguri cu gris
  • 1 lamaie
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Se face un sirop din 700 ml apa si 6 linguri cu zahar, care se fierbe pe foc viu 10 minute.

Se pune grisul in ploaie, se amesteca in vasul in care fierbe cu o lingura de lemn.

Dupa 15 minute se trage vasul de pe foc si se rastoarna grisul intr-un castron adanc.

Se amesteca usor sau se raceste 10 minute, dupa care se stoarce peste gris zeama de la 1 lamaie intreaga.

Se bate cu un tel pana cand grisul arata ca o frisca.

Se pune la rece in vas de sticla si se serveste dupa 2 ore cu sirop de visine, de zmeura sau capsuni.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Budincă de griş

Crema de gris cu stafide si dulceata

Crema de gris cu stafide si dulceata din: lapte, gris, zahar, stafide, sirop, sare. Ingrediente: 1 cană cu lapte 2 linguri cu griş 1 lingură cu zahăr 10 stafide 2 linguri cu sirop de dulceaţă sare     Mod de preparare: Lăsaţi laptele să fiarbă într-un vas smălţuit, curat şi fară lovituri. Când începe să se umfle, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.