Crema de lamaie cu frisca

Printeaza

Crema de lamaie cu frisca din: oua, zahar, suc de lamaie, frisca, gelatina alba, ciocolata si cirese.

Ingrediente:

  • 6 ouă, separat albuşurile de gălbenuşuri
  • 300 gr zahăr
  • 4 lămâi (sucul)
  • 1/2 l de frişcă
  • 6 foi de gelatină albă
  • ciocolată rasă
  • cireşe scurse

 

Mod de preparare:

Crema de lamaie cu frisca: Batem spumă gălbenuşurile cu zahărul şi punem sucul de lămâie. Gelatina o topim în apă şi o adăugăm în stare lichidă.

Batem spumă albuşurile şi frişca. Le ame­stecăm încet în cremă şi turnăm totul într-un vas mai scund.

Punem în frigider, 2 pănă la 3 ore, să se înche­ge bine, apoi ornăm cu frişcă, cioco­lată rasă şi cireşe.

 

Poftă bună!

 

Zmeura: mai mult decat un fruct delicios – ghid complet

 Zmeura este un fruct cunoscut de mii de ani, originar din Europa și Asia de Nord. Se crede că zmeura a fost culeasă de oamenii preistorici și ulterior a fost domesticită în Europa înainte de a fi introdusă în America de Nord de către coloniști. […]

Sarmale – Rețeta Tradițională

din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră.   Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită) 1 varză murată mare 2 cepe mari 200g orez 2 […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.