Zmeura este un fruct cunoscut de mii de ani, originar din Europa și Asia de Nord. Se crede că zmeura a fost culeasă de oamenii preistorici și ulterior a fost domesticită în Europa înainte de a fi introdusă în America de Nord de către coloniști. […]
Crema de lamaie cu frisca
PrinteazaCrema de lamaie cu frisca din: oua, zahar, suc de lamaie, frisca, gelatina alba, ciocolata si cirese.
Ingrediente:
- 6 ouă, separat albuşurile de gălbenuşuri
- 300 gr zahăr
- 4 lămâi (sucul)
- 1/2 l de frişcă
- 6 foi de gelatină albă
- ciocolată rasă
- cireşe scurse
Mod de preparare:
Crema de lamaie cu frisca: Batem spumă gălbenuşurile cu zahărul şi punem sucul de lămâie. Gelatina o topim în apă şi o adăugăm în stare lichidă.
Batem spumă albuşurile şi frişca. Le amestecăm încet în cremă şi turnăm totul într-un vas mai scund.
Punem în frigider, 2 pănă la 3 ore, să se închege bine, apoi ornăm cu frişcă, ciocolată rasă şi cireşe.
Poftă bună!
din: carne tocata, varza murata, ceapa, orez, ulei, bulion, sare, piper, foi de dafin, marar. Descoperă rețeta autentică de sarmale românești, un deliciu culinar cu rădăcini adânci în tradiția noastră. Ingrediente: 1 kg carne tocată (amestec de porc și vită) 1 varză murată mare 2 cepe mari 200g orez 2 […]