Crema de morcov
PrinteazaCrema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare.
- 1 kg morcovi
- 1 ceapa
- 2 lingurite chimen pisat
- 1 legatura patrunjel
- 500 ml ulei
- 200 g crutoane din paine prajita
- sare
Mod de preparare:
Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi chimenul si mai continuaţi călirea 5 minute. Adăugaţi 1 l apă si lăsaţi la fiert 30 de minute. Lăsaţi supa la răcit puţin, apoi strecurati-o si pasaţi legumele.
Turnaţi supa strecurată peste piureul de legume, amestecaţi şi potriviţi de sare si piper, apoi adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt. Repartizaţi crutoanele în farfurii şi turnafi peste ele supa caldă.
Crema de morcov
Pofta buna!